fbpx

0743 182 365

Top

SPORTUL – importanța lui atunci când vrei să slăbești

Nutrisimo.ro - Nutritie profesionala - plan sanatos / Blog  / SPORTUL – importanța lui atunci când vrei să slăbești

SPORTUL – importanța lui atunci când vrei să slăbești

Cu toții am auzit de importanța sportului pentru sănătate…

Haideți să aflăm mai multe!

Datorită eliberării de endorfine (substanțe ce acționează ca și morfina, crescând gradul de toleranță la durere, dar ne oferă și o stare de euforie), putem considera sportul ca un fel de antidot pentru anxietate, stres și chiar depresie.

O persoană sportivă care efectuează mișcări fizice constant va reduce semnificativ riscul de boli psihice și va imbunătăți memoria. 

Efortul fizic susținut mărește vasodilatația care asigură un aport sanguin tot mai bun, astfel participă la asigurarea unui sistem imunitar eficient.

Da, este foarte bine să faci sport!

Dacă se poate zilnic. Dacă nu, minim de 3 ori pe săptămână.

Știu că nu este timp suficient pentru tot ce ne dorim să realizăm într-o zi, însă nu cere nimeni să stai la sală 1 oră; poți face exerciții și acasă.

Și zilnic…câte 20 minute în fiecare zi și vei observa diferența după un timp destul de mic.

Sunt multe programe oferite de antrenori în sistemul online.

Surse de inspirație există…doar să vrei cu adevărat să faci schimbarea!

Și este bine să știi că activitatea fizică este responsabilă pentru arderea a 30% din caloriile zilnice și rămâne în continuare cea mai bună metodă de stimulare a ratei metabolice.

Înoți, joci fotbal, handbal, tenis, faci exerciții pentru că vrei să îți crești masa musculară, dansezi sau mergi pe bicicletă …. toate reprezintă antrenament cardio (prescurtare de la cardiovascular) . Atunci când inima, plămânii și sistemul vascular sunt implicate cu totul în execuția antrenamentului. Se îmbunătățește circulația sangvină și astfel crește cantitatea de nutrienți și oxigen ce ajunge la fiecare celulă.

Antrenamentul cardio ar fi bine să dureze aproximativ 50 minute, dacă vrei să ai rezultate vizibile.

Cu cat ritmul antrenamentului efectuat este mai alert, cu atat mai multe calorii vei arde.

Există studii ce au demonstrat că antrenamentul cardio ajută la reducerea grăsimii abdominale.

Harvard Health Publications e elaborat un raport conform căruia exercițiile cardio efectuate regulat îmbunatățesc funcțiile cerebrale.

Este știut faptul că lipsa somnului afectează în mod negativ capacitatea de concentrare. De asemenea, creste riscul bolilor, inclusiv obezitate, diabet și depresie. După cum am spus mai sus, exercițiile fizice ajută în depresie și anxietate. Ajută organismul și atunci când vine vorba de somn.. Și calitatea somnului se îmbunătățește atunci când facem sport.

Indicat este să combini mai multe tipuri de exerciții fizice atunci când te decizi să te ajuți de sport pentru a pierde kilogramele în plus. American Council of Exercise au publicat un studiu conform căruia exercițiile cu greutăți pot arde până la 20 calorii pe minut.

Din punctul meu de vedere, recomandat ar fi să discuți cu un specialist, un antrenor personal pentru a avea rezultatele dorite.

Stilul de viață sănătos, echilibrul în viață și sportul te ajută atunci când vrei să slăbești sănătos și frumos.