Timp de preparare: 30 min
Ingrediente (pentru 4 porții):
– cartofi dulci 200g
– 1 ceapă medie
– conopidă – 1 cană
– usturoi mărunțit – 3 căței
– ghimbir – 1 linguriță
– mazăre – ½ cană
– roșii – 2 buc
– orez – 1 cană
– 1 lingură ulei de măsline
– zeamă de la o lămâie
– zeamă de carne de pui sau de legume – 1 cană
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapă, țînând totul pe foc până această devine translucidă, aproximativ 5 min.
Adăugăm orezul, amestecând în jur de 2 minute. Condimentăm cu sare, piper, ghimbir și usturoi. Peste toate ingredientele punem zeamă de pui sau legume, apoi cartofii dulci și conopida. Acoperim cu capacul și lăsăm pentru 15minute.
Se adaugă roșiile și mazărea, se lasă pe foc încă 3 minute, iar la final se pune zeamă de la lămâie.
Se poate servi că atare sau cu sos de iaurt și castravete.
Poftă mare!
1 porție = 300 cal