fbpx

0743 182 365

Top

Orez indian

Cină

Timp de preparare: 30 min

 

Ingrediente (pentru 4 porții):

–       cartofi dulci  200g

–       1 ceapă medie

–       conopidă  – 1 cană

–       usturoi mărunțit  – 3 căței

–       ghimbir – 1 linguriță

–       mazăre  – ½  cană

–       roșii – 2 buc

–       orez – 1 cană

–       1 lingură ulei de măsline

–       zeamă de la o lămâie

–       zeamă de carne de pui sau de legume – 1 cană

Încingem uleiul de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapă, țînând  totul pe foc până această devine translucidă, aproximativ 5 min.

Adăugăm orezul, amestecând  în jur de 2 minute. Condimentăm cu sare, piper, ghimbir și usturoi. Peste toate ingredientele punem zeamă de pui sau legume, apoi cartofii dulci și conopida. Acoperim cu capacul și lăsăm pentru 15minute.

Se adaugă roșiile și mazărea, se lasă pe foc încă 3 minute, iar la final se pune zeamă de la lămâie.

Se poate servi că atare sau cu sos de iaurt și castravete.

Poftă mare!

1 porție = 300 cal

nutrisimo_admin