fbpx

0743 182 365

Top

Sănătatea poartă verde!

Nutrisimo.ro - Nutritie profesionala - plan sanatos / Blog  / Sănătatea poartă verde!

Sănătatea poartă verde!

Tot ce este verde…ajută! De câte ori ai auzit asta..hai să vedem cum și de ce 🙂

Ceapa și usturoiul verde…sunt de ceva timp prezente prin piețe. Și recomand consumul lor, de fiecare dată când este cu putință.

Ajută la scăderea în greutate, la coagularea sângelui, sporesc imunitatea și îmbunătățesc sănătatea inimii.

Au un conținut scăzut de calorii și un număr mare de nutrienți, ceea ce reprezintă un plus pentru o alimentație sănătoasă.

Ne pot oferi pana la 10% din cantitatea de fibre de care organismul nostru are nevoie zilnic; și stim că fibrele ajută digestia și ne oferă senzația de sațietate J

Unii cercetatori au descoperit că ceapa verde ar putea chiar să modifice anumite gene ce au un rol important în obezitate.

Despre usturoiul verde…numai de bine. Se știe că este cel mai bun antibiotic natural și ajută chiar la producerea de oxid nitric (o substanță ce influențeaza relaxarea vaselor de sânge, astfel încât circulația sangvină se imbunatățește și riscul de formare a cheagurilor de sânge se diminueaza).

Totodată, usturoiul verde stimulează sistemul imunitar și ajută când suntem raciți, asta fiind posibil și datorită uleiurilor volatile pe care le conține.

Și hai să amintesc și faptul că 100g de usturoi verde asigură aproximativ 12% din doza zilnica necesară de fier pentru organismul nostru.

Haideți să profităm de ceapă și usturoi verde cât înca mai găsim prin piața!

Spanacul – aici toți am auzit de fierul pe care ni-l oferă. Este perfect adevărat. Iar fierul are un rol extrem de important în transportul oxigenului către celule. Tot în spanac mai regăsim vitamine, calciu și acid folic. Să nu uităm de fibrele solubile ce ajută digestia, previn constipația și  păastrează senzația de sațietate.

Ajută organismul când vine vorba de astm, sănătatea pielii și a oaselor, tensiune arterială, diabet; întărește musculatura, accelereaza metabolismul, îmbunătățește vederea etc.

Salata verde – acum e sezonul ei și este mult mai gustoasă. Însă o găsim mai tot timpul pe rafturile supermarket-urilor. Bogată în apă, vitamine, minerale….și multe fibre, ar trebui să fie în farfuria noastră zilnic. Pentru că, pe lângă puținele calorii, ajută la menținerea sănătății inimii, previne oxidarea celulară, îmbunătățește vederea și multe alte avantaje pe care le obținem atunci când consumăm salată verde.

Mai sunt multe verzituri :)…benefice pentru organism; le lăsăm pentru altă dată.

Important este să le consumăm, deoarece oferă organismului mulți nutrienți.