fbpx

0743 182 365

Top

Smoothie

Atunci când preferăm un suc de fructe, este indicat să apelăm la smoothie. Chiar dacă este recomandat să consumăm fructul, ca atare, uneori pofta de suc…e mare.

De ce smoothie?

Pentru că, spre deosebire de alte sucuri, conține multe elemente nutritive din fructe și, cel mai important, conține fibre…ce ne ajută foarte mult sistemul digestiv și ne dau senzația de sațietate.

Acest lucru este valabil și în cazul în care preferăm un smoothie din legume.

Pentru că, așa cum bine știm, cele mai multe fibre alimentare le găsim în legume și fructe.

Și aici, vă pot spune că renumitul smoothie verde…chiar face minuni pentru organismul nostru.

Spanac proaspăt, țelină, castravete cu tot cu coajă, pătrunjel, ghimbir …de foarte puține ori le consumăm proaspete, ca atare. Însă, e mult mai ușor să le adaugi în blender, alături de alte legume. Și este și mai comod să le “bem”.

Vom oferi astfel organismului foarte mulți fitonutrienți, enzime sănătoase, vitamine și minerale care revigorează și detoxifică natural.

Un smoothie verde ne oferă o altfel de energie….ce contribuie la buna funcționare a celulelor din organism și a proceselor metabolice ( datorită clorofilei pe care o găsim în majoritatea legumelor, crește nivelul de oxigen din sânge, astfel dobândim mai multă energie).

Cel mai indicat moment pentru a le consuma îl reprezintă micul dejun. Dimineață, pe stomacul gol; astfel încât organismul își va lua tot ce are nevoie din alimentele respective. 

Pe lângă fructe și legume, putem folosi și alte alimente, atunci când vrem să preparăm un smoothie (indiferent că este verde sau nu): lapte de cocos, semințe oleaginoase, miere, gheață, iaurt, scorțișoară, cacao și orice alt fel de condiment ne place.

În funcție de preferință, se poate jongla cu cantitatea fiecărui ingredient.

Varianta 1 = 1 pahar (330 ml) ne oferă 120 calorii

–       Spanac / baby spanac

–       1 banană

–       1 măr

–       1 pară

–       pătrunjel

–       apă

Varianta 2 = 1 pahar (330 ml) ne oferă 190 calorii

–       ananas proaspăt

–       căpșuni

–       kiwi

–       avocado

–       iaurt

–       gheață (după preferință)