fbpx

0743 182 365

Top

Când vrei să slăbești sănătos…

Nutrisimo.ro - Nutritie profesionala - plan sanatos / Blog  / Când vrei să slăbești sănătos…

Când vrei să slăbești sănătos…

Este bine să slăbești sănătos, încet și sigur.

Internetul te poate ajută cu multe diete prin care slăbești repede și mult. Există diferite cure de slăbire: cu ouă, cu fructe, disociate, doar cu sucuri etc. Te poți înfometa și să ajungi la greutatea dorită destul de repede. Dar nu pentru o perioada lungă de timp.  Pentru că tu privezi organismul de mulți nutrienți.

Cel mai indicat este să urmezi niște pași, astfel încât organismul tău să nu sufere un stres prea mare atunci când te hotărăști să mai pierzi câteva kg.

1.    Este foarte important să știi care îți este obiectivul (vrei să îți schimbi stilul de viață alimentar, vrei să slăbești, vrei să te menții, vrei să obții o detoxifiere a organismului etc)

2.    Având în vedere că slăbitul sănătos este între 500g – 800g / săptămână, cel mai bine este să îți fixezi și un termen final de atingere a obiectivului. Va trebui ții cont și de faptul că nu vei slabi la fel în fiecare săptămâna (sunt mulți factori ce influențează acest lucru).

3.    Este recomandat să ții un jurnal alimentar (măcar pentru 1 săptămână) corect, în care să notezi absolut tot ce mănânci și bei, atât cantitatea cât și ora, combinațiile, gustările etc. Apoi analizează alimentele consumate în perioada respectivă. Atât din punct de vedere caloric, cât și nutritiv.

4.    Fă o listă! O listă cu alimetele sănătoase pe care preferi să le consumi și stabilește-ți un interval orar de mese. Ai nevoie de 3 mese principale și 2 gustări (la începutul dietei). Distanța dintre mesele principale se recomandă a fi de 4 ore.

5.    Nu te cântări zilnic! Eu recomand să te urci pe cântar o dată pe săptămână: astfel, nu vei fi stresată și nu te vei frustra fără rost.

6.    Păstrează un echilibru în alimentație! Este extrem de important că organismul să își ia tot ce are nevoie din varietatea de alimente existente.

7.    Fă sport! Chiar dacă sună că un “deja-vu”, este nevoie atunci când vrei să slăbești sănătos și frumos!

Și mai sunt multe de spus…J

Ideal ar fi să îți faci o serie de analize medicale și să consulți un specialist, atunci când iei decizia de a scapă de kilogramele în plus pentru schimbarea stilului de viață alimentar.