fbpx

0743 182 365

Top

Alimente ce te ajută să slăbești

Nutrisimo.ro - Nutritie profesionala - plan sanatos / Blog  / Alimente ce te ajută să slăbești

Alimente ce te ajută să slăbești

De fiecare dată când ne propunem să slăbim, organismul trece printr-un stres.

Este important să renunțăm la “dietă” și să transformăm totul într-un stil de viață sănătos și echilibrat.

Este bine să consumăm alimente diverse, astfel încât organismul să își ia nutrienții de care are nevoie să funcționeze corect și la capacitate maximă.

Am alcătuit mai jos o lista cu principalele alimente ce te ajută mai mult să scapi de kg în plus:

1.    Legumele crude – conțin multe vitamine și minerale, de care organismul nostru poate beneficia. Mai conțin și fibre, care nu se absorb în corp, dar ne dau senzația de sațietate. Să nu mai vorbim de cantitatea de apă conținută. Eu le recomand  a se consuma zilnic, în cantități cât mai mari. Au și puține calorii – aprox 25 calorii / 100g.

2.    Carnea de pasăre/curcan – deoarece conține puțină grăsime și calorii. În schimb, are multă proteină ce ne ajută la accelerarea metabolismului. Consumul de proteine dezvoltă masă mulsculară, care, la rândul ei, consumă calorii.

3.    Ananasul  – este vorba de ananasul în stare crudă; ananasul proaspăt, conține o enzimă numită bromelaină, ce facilitează digestia. Consumul de ananas ajută la reducerea țesutului adipos, mai ales în jurul taliei. Regăsim aici și magneziu (ce ajută la întărirea oaselor) și cupru (ce împiedică formarea cheagurilor de sânge).

4.    Lactate – în special iaurtul natural – este sărac în zahăr și bogat în proteine. Conține bacterii sănătoase necesare intestinelor, numite probiotice ce ajută mult la reglarea digestiei). Lactatele rămân în continuare cea mai importantă sursă de calciu.

5.    Pește – vorbesc doar de cel sălbatic (de captură); este mult mai sănătos decât cel din crescătorie. Conține multe proteine dar și grăsimi sănătoase (omega-3 și omega-6 == ajută la bună funcționare a sistemului cardiac). Este indicat să consumăm pește de minim 2 ori pe săptămână.

6.    Fructele de pădure – oferă extrem de multe beneficii pentru organismul uman: mulți antioxidanți, o cantitate destul de mare de vitamine și minerale. Luptă împotriva radicalilor liberi și ajută corpul să rămână puternic. Din punct de vedere caloric – regăsim aici aprox 65 calorii / 100g. Ar fi bine să le consumăm zilnic, dacă există posibilitatea.

Este extrem de important să citiți cu atenție eticheta produselor. Producătorii adaugă multe alte ingredient ce sporesc numărul de calorii. Indicat rămâne să consumăm produse cât mai apropiate de starea lor naturală.